چرا ماشین استارت نمی خورد؟ علت های استارت نخوردن خودرو را بشناسید.
استارت نخوردن ماشین می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. این مشکل اغلب در فصول سرد سال بیشتر اتفاق می افتد.
البته باید بگوییم که استارت نخوردن خودرو با استارت خوردن ولی روشن نشدن خودرو فرق دارد. پس این دو را با هم اشتباه نگیرید. ممکن است روشن نشدن خودرو علت هایی داشته باشد که هیچ ارتباطی به استارت نخوردن آن نداشته باشد.
علت های استارت نخوردن ماشین
باطری، استارت، دینام و سوئیچ چهار علت اصلی استارت نخوردن خودرو هستند که در ادامه آن ها را شرح می دهیم:
باطری
هنگامی که خودرو استارت نمیخورد، اولین موردی که به ذهن راننده میرسد باطری است. باطری جزء قطعات مصرفی محسوب می شود و مثل خیلی دیگر از قطعات تاریخ انقضا دارد. طول عمر باطری حدود دو سال است.
درصورت خراب شد باطری خودرو روشن نمیشود. اما بههیچعنوان خودسرانه اقدام به تعویض باطری نکنید و تشخیض یا تعویض آنرا به تعمیرکاران بسپارید.
استارت یکی از قطعات مهم و حیاتی خودرو برای روشن شدن ماشین است. استارت از اجزای مختلفی تشکیل شده است. ذغال، استارت، اتوماتیک، آرمیچر، چرخدنده، دوشاخه، بوش و یک پوسته بیرونی اجزای تشکیل دهنده استارت می باشند. هنگامیکه راننده اقدام به استارت زدن میکند، برق به وسیله باطری به سر استارت میرسد. ذغال برق را به آرمیچر می رساند، و آرمیچر چرخدنده را چرخانده و خودرو روشن میشود. اگر استارت شما مشکل داشته باشد، این فرآیند برقرسانی دچار اختلال میشود.
وظیفه اصلی دینام شارژ باطری است. اگر دینام باطری را شارژ نکند یا مشکلی در فرآیند شارژ آن پیش بیاید، باطری خالی می گردد. خالی شدن باطری سبب استارت نخوردن خودرو می شود و یکی از رایج ترین دلایل این مورد به حساب می آید.
سوئیچ
سوئیچ از یک مغزی سوئیچ و چند رشته سیم تشکیل شده است. مغزی سوئیچ شامل سه حالت بسته یا خاموش، سوئیچ باز و استارت زدن می باشد. در حالت سوئیچ باز برق به پشت صفحه کیلومتر و بعضی از قطعات و اجزاء موتور میرسد. در آخرین مرحله یعنی استارت زدن است که مثبت ۱۲ ولت از سوئیچ، فقط به اتوماتیک استارت میرسد و خودرو استارت میخورد. اگر سوئیچ، مغزی سوئیچ یا سیم کشی اشکالی داشته باشد ماشین روشن نمیشود.
علت های استارت نخوردن خودرو
۱. اگر بعد از باز کردن سوئیچ هیچ علامتی مشاهده نمیشود
اگر سوئیچ خودرو را باز نمودید و هیچ علائمی پشت صفحه کیلومتر روشن نشد، ابتدا فیوزها را چک کنید. اگر فیوز ها سالم بودند به سراغ سوئیچ و مغزی سوئیچ بروید. سیمکشی سوئیچ و سوکتها را مورد بررسی قرار دهید و اگر آنها نیز سالم بودند تنها گزینه باطری باقی میماند و آخرین کاری که در این مرحله باید انجام شود تست کردن باطری است. بهاحتمال زیاد در این وضعیت مدار باطری قطع شده است.
۲. اگر سوئیچ برق وصل باشد اما ماشین استارت نخورد
اگر در وضعیت سوئیچ باز، برق پشت صفحه کیلومتر باشد و در زمان استارت زدن برق قطع شده و خودرو استارت نخورد به احتمال زیاد باطری ضعیف شده است. در این حالت باطری باید شارژ شده و یا در صورت لزوم تعویض شود. اما اگر فقط باطری خودروی شما ضعیف شده باشد یا اصطلاحا خوابیده باشد، میتوان با هل دادن یا باطری به باطری کردن با یک خودروی دیگر، ماشینتان را روشن کنید.
بعد از روشن شدن ماشین، باید حداقل یک ساعت ماشین روشن باشد تا دینام، باطری را شارژ کند.
۳. اگر بعد از استارت زدن هیچ اتفاقی نیفتاده و خودرو روشن نمیشود
اگر بعد از استارت زدن اتفاق خاصی نمی افتد ولی خودرو استارت نمیخورد، برای پیدا کردن علت باید ابتدا به سراغ مغزی سوئیچ و همچنین مسیر سیم کشی سوئیچ تا استارت بروید و در آخر خود استارت را بررسی نمایید. اگر مشکلی پیدا نشد احتمالا ذغال استارت تمام شده یا آرمیچر سوخته است. در این حالت نیز میتوانید با هل دادن اقدام به روشن کردن خودرو نمایید.
۴. اگر خودرو با تأخیر استارت بخورد و دیرتر از حد نرمال روشن شود
گاهی اوقات زمانی که خودرو ضعیف استارت میخورد و دیر روشن میشود، اکثر مردم تصور میکنند که باطری خراب شده و اقدام به تعویض باطری میکنند اما مشکل برطرف نمیشود. یکی از معمول ترین مشکلاتی که در چنین شرایطی پیش میآید وجود خرابی در قسمت بوش استارت است. در چنین حالتی باید استارت خودرو تعمیر شده و بوشهای آن عوض شود.
۵. اگر در زمان استارت زدن صدای غیرمعمولی شنیده شود
هنگام شنیدن صدای تق تق در زمان استارت زدن باید سراغ خود استارت بروید. زیرا در چنین شرایطی اغلب قسمت اتوماتیک استارت ضعیف یا خرابشده است. توجه داشته باشید که اگر تست کردید و استارت عمل نکرد، باید قسمت اتوماتیک تعویض گردد تا ایراد رفع شود.
۶. اگر هنگام استارت زدن صدای قیژ به گوش برسد
ممکن است استارت نخوردن خودرو بدلیل خراب شدن چرخ دنده استارت باشد. راحت ترین مشکلی که راننده متوجه آن می شود خرابی چرخدنده است. اگر هنگام استارت زدن صدای قیژ به گوشتان برسد چرخ دنده استارت خراب شده است، که معمولاً برای همه به سادگی قابل تشخیص است.
۷. اگر خودرو مدتی بعد از روشن شدن ناگهان خاموش میشود
اگر دینام مشکل داشته و باطری را شارژ نکند، باطری خالی میشود. به طور معمول خودرویی که دینام آن خراب باشد نهایتاً تا یک ساعت روشن میماند. اگر خودرو را خاموش کنید، به علت خالی شدن شارژ باطری خودرو دیگر روشن نمیشود. برای رفع این مشکل ابتدا دینام را تعمیر نموده سپس باطری را شارژ نمایید.
باطری-به-باطری
استارت نخوردن خودرو اغلب در فصل سرما بیشتر پیش می آید. در صورتی که مشاهده نمودید خودرویتان استارت نمیخورد، خودسر هیچ قطعه ای را عوض نکنید، زیرا امکان دارد علت استارت نخوردن ماشین آن قطعه نباشد و این کار میتواند هزینه های اضافی برایتان در بر داشته باشد. با توجه به نکاتی که برای شما بازگو کردیم میتوانید مشکل آن را پیدا کنید و به کمک تعمیرکار آن را برطرف سازید. برای این کار باید خودرویتان را بدست تعمیرکاری مجرب بسپارید. تعمیرگاه تخصصی سعید واقع در تهران، پیروزی، خیابان پرستار، خیابان نادر شکوری، با چند دهه تجربه، همه روزه به جز روزهای جمعه، آماده خدمات رسانی به شما عزیزان می باشد.
شماره تماس: 77436004-021
مدیریت: 09122337168
قوانین ارسال دیدگاه در سایت