چرا باید پس از مدتی دیسک و صفحه کلاچ را عوض کنیم؟
در سیستم انتقال نیرو، کلاچ خودرو وظیفه قطع و وصل کردن و کنترل نیرو و توانی که موتور تولید می کند را بر عهده دارد. وقتی کلاچ را می فشاریم، نیرو از موتور وارد جعبهدنده شده و دندهها راحت تعویض میشوند. حرکت ماشین های دنده ای دستی، وابسته به دیسک و صفحه کلاچ و چند عامل وابسته ی دیگر است.
در خودروهای دارنده ی دنده دستی، پدال کلاچ به صفحه کلاچ وصل است و نیروی موتور به وسیله ی پدال به صفحه و قسمت های دیگر میرسد. در حقیقت صفحه کلاچ از آن دسته قطعاتیست که همواره مورد استفاده قرار می گیرد و پس از مدتی باید تعویض گردد.
مواردی که موجب کوتاه شدن عمر صفحه کلاچ می شود:
عواملی وجود دارد که توجه نکردن به آن سبب کوتاه شدن عمر دیسک و صفحه کلاچ می گردد. با آگاهی داشتن از این عوامل میتوانید از کوتاه شدن عمر آن جلوگیری نمایید و در برخی موارد دیگر هم نمیتوانید جلوگیری کنید و وقوع آنها اجتناب ناپذیر است.
۱. درست عوضنکردن دنده
اگر در هربار تعویض دنده کلاچ را تا انتها فشار ندهید صفحه کلاچ صدمه می بیند. عوضکردن نادرست دنده از آن عواملیست که اگر به آن دقت کنید، زمان تعویض صفحه کلاچ را به تعویق می اندازید. پس از تعویض دنده نیز باید پا را از روی کلاچ بردارید.
۲. انتخاب دنده غلط
اگر جاده ای سربالایی رانندگی میکنید، باید حواستان به استفاده از دنده مناسب جاده باشد. دنده یک و دو برای چنین زمانی مناسب است. در غیر این صورت، به اتومبیل فشار زیادی میآید و صفحه کلاچ تخریب می شود.
۳. رانندگی در ترافیک سنگین
در هنگام ترافیک حتی اگر مسلط هم باشیم مجبور هستیم کلاچ را زیاد نگه داریم تا از تصادف پیشگیری کنیم. این برای صفحه کلاچ بسیار مضر است. به همین خاطر ترافیک هم عامل تخریب دیگری برای صفحه کلاچ است.
۴. شتاب زیاد در حرکت
خودرویی که دائما با شتاب در حرکت باشد صفحه کلاچ آن قطعا دچار آسیب می شود. شتاب زیاد تاثیر مخربی روی این قطعه حساس خودرو میگذارد.
۵. سوار کردن تعداد زیادی سرنشینان
حرکت خودرو با وزن سنگین نیز از عوامل دیگر است. هر خودرو از لحاظ وزن، آستانه تحملی دارد که باید آن را در نظر گرفته و رعایت کنید. تعداد زیاد سرنشین وزن خودرو را زیاد میکند و باعث فشار آمدن به صفحه کلاچ خودرو می گردد.
چگونگی تشخیص زمان تعویض صفحه کلاچ
علائمی وجود دارد که به شما نشان میدهد زمان تعویض قطعه صفحه کلاچ فرا رسیده است:
سفت بودن پدال کلاچ
هنگامی که پدال کلاچ سفت و خشک میشود، نشانهای از عدم حالت ارتجاعی و فنری پدال می باشد و یکی از نشانه های زمان تعویض است.
پرش پا و صدای دنده
زمانی که صفحه کلاچ مستهلک شود، هنگام رها کردن پدال، پای شما هم سریعا به عقب هل داده میشود. همچنین سروصدایی در هنگام تعویض دنده به گوش می رسد.
عدم ارتباط مناسب بین دور موتور و سرعت
وقتی صفحه کلاچ مستهلک و تخریب شود هنگامی که خودرو در حرکت است، دور موتور افزایش پیدا میکند اما خودرو سرعتی متناسب با آن را نمی گیرد. یعنی نسبت افزایش سرعت در مقایسه با دور موتور پایینتر است.
سختشدن تعویض دنده
جا نرفتن درست دنده یا سختشدن تعویض دنده هم از نشانههای آن است عمر که صفحه کلاچ تمام شده است.
لرزش خودرو در شروع حرکت
هنگامی که خودرو شروع به حرکت میکند، در همان اول کار یعنی زمانی که آن را در دنده یک میگذارید و با رها کردن کلاچ، اتاق خودرو به لرزش درمیآید. این هم یعنی صفحه کلاچ مستهلک و خراب شده است.
خاموشنشدن خودرو
یکی دیگر از عواملی که احتمال تمامشدن صفحه کلاچ را به ما نشان میدهد، خاموش نشدن خودرو در زمان قرار دادن آن در دنده دو و رها کردن آن است.خاموش نشدن خودرو و حرکتکردن آن به معنی تمامشدن صفحه کلاچ است.
زمانی که نیاز به تعویض کلاچ دارید، این کار را به صورت اصولی انجام بدهید و به امید کاهش هزینهها به سراغ تعویض لنت های روی دیسک نروید. افراد متخصص به شما پیشنهاد می کنند که با تمام شدن عمر صفحه کلاچ اقدام به تعویض آن نمایید، زیرا اقداماتی مانند تعویض لنت روی دیسک راهکاری موقتی است که درنهایت هم مشکلتان را حل نمی کند و هزینهای اضافی برایتان به وجود میآورد. پس به صرفه تر است که از همان اول کار اصولی را انجام بدهید و تصمیم درستی بگیرید تا هزینه خودروی خود را بیهوده با روشهای اشتباه بیشتر نکنید.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت