0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

دیسک چرخ خودرو و علت های خرابی آن

دسته بندی :اخبار سایت ۱ اسفند ۱۴۰۱ 142
دیسک چرخ

دیسک چرخ یکی از قطعات مهم در سیستم ترمز خودرو می باشد. هنگامی که شما می‌خواهید ترمز بگیرید، سلامت دیسک و دیگر اجزای سیستم ترمز باعث می‌شوند امنیت شما حفظ شود. خرابی دیسک ترمز ممکن است به علل مختلفی رخ دهد و در روند رانندگی خلل ایجاد کند. شما می‌توانید با شناختن این نشانه ها از خراب شدن زودهنگام دیسک چرخ خودرو جلوگیری کنید. همچنین اگر در هنگام ترمز گرفتن با علائم خرابی دیسک چرخ روبرو شدید سریعا نسبت به تعویض آن اقدام نمایید.

دلایل خرابی دیسک ترمز

دیسک ترمز به طور دائم با لنت‌ها در تماس است. به همین خاطر اگر لنت ترمز دچار مشکل شود، احتمال خراب شدن دیسک ترمز افزایش می یابد. گرم و سرد شدن بیش از اندازه دیسک و سیستم ترمز دیسکی، به عنوان شایع ترین دلیل خرابی دیسک ترمز محسوب می‌شود. داغ شدن دیسک‌ چرخ، در زمان ترمز گرفتن اتفاق می افتد و این تغییر دمای فوری بر اثر ترمز گیری های پی در پی رخ می‌دهد. اگر در این زمان به‌طور ناگهانی سرد شوند، ممکن است دیسک ها تاب بردارند و مشکلاتی برای رانندگی ایجاد کنند.

نشانه های خرابی دیسک ترمز

دیسک چرخ نقش بسیار مهمی در توقف خودرو دارد. به همین دلیل هنگامی که دچار مشکل شود، هر چقدر زودتر بتوانیم علت خرابی آن را متوجه شویم، می‌توانیم زودتر نسبت به رفع آن اقدام کنیم و از بروز خسارات مختلف جلوگیری نماییم. اگر شما هم به ایمنی اتومبیل خود اهمیت می‌دهید؛ بهتر است از نشانه های خرابی دیسک ترمز آگاه باشید و در صورت بروز مشکل، با مراجعه به تعمیرگاه‌های تخصصی برای تعمیر یا تعویض آن اقدام کنید. از نشانه‌های خرابی دیسک ترمز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

_ کشیده شدن فرمان خودرو به یک جهت دیگر در زمان ترمز گرفتن

_شنیدن صدای سوت از سوی چرخ ها، این صدا می‌تواند نشان دهنده خط افتادن سطح دیسک چرخ باشد

_احساس لرزش زیاد در پدال ترمز و فرمان خودرو در زمان ترمز گرفتن

_کاهش قدرت ترمزگیری، به طوری که پدال سفت شود و نیاز به فشردن پدال تا آخر باشد

_وجود شیارهای متعدد یا ایجاد پریدگی لبه یا فرورفتگی در سطح دیسک

_کاهش ضخامت دیسک ترمز و تاب برداشتن آن

هنگامی که تا حدودی علائم خراب شدن دیسک چرخ را شناسایی کردید، می‌توانید با بررسی کردن نحوه رانندگی خود علت آن را نیز متوجه شوید. در زمانی که تعمیر دیسک ممکن نباشد و با تراش دادن سطح دیسک نیز، مشکل قابل حل نباشد، باید در اسرع وقت نسبت به تعویض این قطعه اقدام نمایید.

افزایش طول عمر دیسک ترمز

بهترین دیسک های چرخ نیز اگر تحت‌فشار قرار گیرند، دچار آسیب می شوند. برای جلوگیری از خرابی دیسک ترمز و افزایش طول عمر آن‌ها بهتر است به نکات زیر توجه نمایید:

از ترمزگیری های شدید و طولانی خودداری نمایید. برای کاهش سرعت می‌توانید از دنده معکوس نیز استفاده نمایید.

در صورتی که زمان طولانی مشغول رانندگی بودید؛ از بردن خودرو به کارواش و شستن آن اجتناب کنید.

در هوای بارانی از رانندگی با سرعت زیاد خودداری کنید؛ همچنین در مسیرهایی که دچار آب گرفتگی شده اند با سرعت کم برانید. زیرا علاوه بر تغییر ناگهانی دمای دیسک ها، گل و لای و آلودگی وارد سیستم ترمز می شود و در روند ترمزگیری اختلال ایجاد می‌کند.

در صورت ساییده شدن و فرسودگی دیسک‌های ترمز، نسبت به تعویض به‌ موقع آن اقدام نمایید.

زمان تعویض دیسک ترمز

دیسک های چرخ از مهم ترین قطعاتی هستند که بر عمل ترمزگیری خودرو تاثیر می‌گذارند. قطعا زمانی که شما علائمی از خرابی دیسک ترمز مشاهده نمودید باید به دنبال بهترین راه برای تعمیر یا تعویض آن باشید. این نشانه ها می‌توانند گاهی به صورت صدای سوت مانند و یا لرزش فرمان و پدال، باشد که هر یک از آن‌ها به علت عادات رانندگی نادرست و عوامل دیگری به وجود آمده اند. شما می‌توانید با تشخیص بموقع علت هایی که منجر به خراب شدن دیسک ترمز شده اند از تکرار مجدد آن‌ها جلوگیری نموده و با رعایت نکات ذکر شده موجب افزایش طول عمر دیسک‌ چرخ‌های خودرویتان شوید.

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0