0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

وظیفه پمپ بنزین خودرو چیست؟

دسته بندی :اخبار سایت ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ 232
پمپ بنزین خودرو

عموما عامل حرکت خودروها را موتور و عملکرد آن می دانند. اما این موتور برای حرکت نیاز به سوزاندن سوخت برای تامین انرژی لازم را دارد. در خودروهای احتراق داخلی این سوخت معمولا بنزین می باشد. موتورهای احتراق داخلی که از اوایل تاریخ تولید اتومبیل های به روز تا امروز رایج‌ترین نوع خودروی تولید شده و مورد استفاده عموم مردم در این صنعت هستند. برای تامین نیروی لازم برای چرخیدن چرخ ها و حرکت کردن، خودرو نیاز به انفجار سوخت درون سیلندرهای خود دارد. این انفجار بر اثر متراکم شدن مخلوط سوخت و  هوا ایجاد می شود. در واقع یکی از دو علل اصلی احتراق درون سیلندرها سوخت است. یعنی موتور خودرو بدون سوخت توانایی انجام هیچ‌کاری را ندارد و در پی آن خودرو نیز هیچ حرکتی نخواهد داشت. همچنین مقدار این سوخت نیز در درستی فعالیت موتور و کیفیت احتراق تاثیر گذار است. اما این مقدار مناسب سوخت چگونه و از کجا تامین می‌شود؟ برای پاسخ به این سوالات باید با وسیله این به نام پمپ بنزین و نحوه ی کار آن آشنا شوید.

پمپ بنزین خودرو چیست؟

در خودرو های دارای سوخت بنزینی،بنزین درون باک ذخیره می‌شود. اما بنزین مورد نیاز موتور به وسیله‌ی پمپ بنزین به موتور می‌رسد. در واقع پمپ بنزین مسیر انتقال بنزین بین باک و موتور می باشد. پمپ بنزین خودروهای بنزین‌سوز قطعه‌ای یک‌ تکه و واحد است که چند وظیفه‌ را همزمان انجام می‌دهد.

– ایجاد فشار در انتقال سوخت

– فیلتر کردن سوخت

– ارسال سوخت

در واقع این قطعه که غالبا درون مخزن سوخت قرار دارد، بنزین را با فشار به سوی موتور می‌ فرستد و در صورتی که بنزین فشار کافی را نداشته باشد عملیات تزریق آن به داخل سیلندرها به خوبی انجام نمی‌ گیرد. دلیل قرار گیری پمپ بنزین خودرو درون باک، تماس مستقیم آن با بنزین، خنک شدن بر اثر این تماس و کاستن صدای فعالیت آن است. البته پمپ بنزین همواره درون مخزن قرار ندارد و در بعضی از خودروها این قطعه بروی بلوک سیلندر یا در مسیر بنزین سوار می‌شوند. تعداد فشاری که پمپ به بنزین وارد می‌ آورد بین ۴ تا ۶ بار است. اگر سوخت با فشاری کمتری به سمت موتور هدایت شود فرآیند پاشیدن بنزین و در پی آن احتراق به خوبی انجام نمی‌گیرد.

انواع پمپ بنزین

پمپ‌های بنزین سیستم‌ هایی چند کاره هستند که عملیات ایجاد فشار در سوخت، فیلتر کردن و ارسال آن را بر عهده دارند. در برخی خودروها امکان دارد از دو پمپ بنزین استفاده شود. یکی برای ارسال سوخت و دیگری برای ایجاد فشار و فیلتر کردن. گاهی نیز سنسور سطح بنزین با بعضی از انواع پمپ که درون باک قرار دارند در یک پکیج قرار می گیرند که منجر به بالا رفتن هزینه تعمیرات می گردد. اما به طور کلی پمپ‌های بنزین بر اساس عملکرد در دو دسته قرار می گیرند:

۱. پمپ‌های مکانیکی

۲. پمپ‌های الکتریکی

تفاوت عمده و اصلی این دو پمپ استفاده از انواع مکانیکی در خودروهای کاربراتوری و استفاده از مدل‌های برقی در خودروهای انژکتوری می باشد. از یک پمپ مکانیکی در خودرویی انژکتوری نمی توان استفاده کرد و همینطور پمپ ‌های برقی قابل استفاده در خودروهای کاربراتوری نیستند. پمپ‌های مکانیکی به علت نوع عملکردشان تقریبا از رده خارج به حساب می آیند و به ندرت در صنعت خودروسازی به کار می‌روند.

علائم خرابی پمپ بنزین

  • شنیده شدن صداهایی بلند از باک بنزین
  • اشکال در روشن شدن خودرو
  • کم شدن شتاب و قدرت خودرو و افزایش مصرف بنزین
  • روشن نشدن خودرو
  • شنیده نشدن صدای فعالیت پمپ بنزین در ابتدای روشن شدن خودرو
  • ریپ زدن خودرو در هنگام رانندگی در سرعت های ثابت
  • افزایش شتاب ناگهانی خودرو

راه پیشگیری از آسیب دیدن پمپ بنزین چیست؟

یکی از رایج ترین و مهم ترین دلایل خرابی پمپ بنزین عادت رانندگی با سوخت کم است

رانندگی با میزان سوخت کم سبب می شود تا احتمال داغ شدن پمپ بنزین و خراب شدن آن افزایش یابد و در نتیجه هزینه های زیادتری از به موقع بنزین زدن را به بار می آورد.

همچنین پمپ بنزین دارای فیلتری می باشد که عادت رانندگی با بنزین کم منجر می شود این فیلتر به سرعت آلوده شده و زمانی که رسوبات و ناخالصی های سوخت به کف باک می روند، فیلتر را سریعا مسدود کنند.

در صورت خراب شدن این قطعه،باید آنرا تعویض کنید اما مراقب باشید حتما این قطعه را به صورت اورجینال از فروشگاه های تخصصی و معتبری خریداری نمایید. شما می توانید انواع قطعات اورجینال را از فروشگاه معتبر یدک144 تهیه نمایید تا خیالتان از بابت عملکرد صحیح خودرویتان راحت باشد.

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0