قطعه پلوس خودرو (Axle shaft) از قطعات اصلی و حائز اهمیت موجود در قسمت جلوبندی وسایل نقلیه به حساب می آید. انتقال نیرو و انرژی فیزیکی و قدرت از دیفرانسیل به محورها و چرخ ها، از اساسی ترین وظایف پلوس می باشد.
سه شاخه پلوس، گردگیر پلوس، میل و سر پلوس، از اجزای تشکیل دهنده ی این قطعه می باشند. وجود ایراد در پلوس، عملیات انتقال حرکت و قدرت به محورها را با مشکل مواجه می کند. آسیب دیدن این قطعه معمولا با ظاهر شدن برخی نشانه ها بروز پیدا می کند. با آگاهی از نشانه ها و علائم خرابی پلوس، می توان مشکلات موجود را به راحتی برطرف ساخت.
علائم خرابی پلوس
شنیده شدن صدا از سوی محورها و چرخ ها، یکی از نشانه ها و علائم خرابی پلوس محسوب می شود. این صدا بیشتر در هنگام دور زدن به گوش می رسد.
شنیده شدن صدایی همانند صدای تق تق از محورهای ماشین، مخصوصا در هنگام دور زدن، نشان از نقص و معیوب شدن پلوس خودرو دارد. همچنین، در زمان عبور از روی دست اندازها، صداهایی از سمت چرخ ها به گوش می رسد.
برای مطمئن شدن از ایراد داشتن پلوس، باید فرمان خودرو را تا آخر به یک طرف چرخانده و سپس شروع به دور زدن با ماشین کنید. در این حالت، اگر صدایی از هر سمت خودرو شنیدید، نشان از خراب شدن پلوس همان سمت دارد.
لرزش اتاق و کابین خودرو در زمان رانندگی و سرعت های بالا، می تواند از دیگر علائم خرابی پلوس باشد. با بررسی و ارزیابی پلوس خودرو می توان از صحت و سلامت بودن این قطعه اطمینان حاصل کرد. در صورت مشاهده این نشانهها و علائم، می بایست در سریع ترین زمان ممکن نسبت به رفع ایراد یا حتی تعویض قطعه پلوس خودرو اقدام نمایید.
علت خرابی پلوس چیست؟
فرسودگی و پارگی گردگیر پلوس، از شایع ترین دلایل خرابی پلوس به حساب می آید. گردگیرها شکل ظاهری مانند قیف دارد و غالبا در قسمت انتهایی پلوس قرار می گیرند. پیشگیری از وارد شدن و نشستن آلودگی ها، آلاینده ها و ذرات گرد و غبار به روی سطوح پلوس را می توان از اصلی ترین وظایف گردگیرها دانست. پارگی و فرسوده شدن گردگیر موجب نفوذ ذرات گرد و غبار و آلودگی و در ادامه ی آن، صدمه و آسیب جدی به مفصل ها و سر پلوس وارد می شود.
کشیدن غیر اصولی ترمز دستی و ترمزهای زیاد و مکرر، از دیگر دلایل خرابی و آسیب به پلوس خودرو میباشد. برای پیشگیری از این مشکل می بایست با سرعت مجاز و با احتیاط رانندگی کرد.
رها کردن ناگهانی کلاچ نیز می تواند باعث تخریب و آسیب دیدن پلوس خودرو شود. بر اثر رها شدن کلاچ، ضربه و تکان محکمی به خودرو وارد می شود که این عمل می تواند به آسیب و صدمه دیدن قطعه پلوس منجر شود.
همچنین، تعویض غیر اصولی دنده، بکسل نمودن خودروهای سنگینتر از وزن ماشین و از بین رفتن واسکازین جعبه دنده، از دیگر عوامل تاثیرگذار در به وجود آمدن نقص و خراب شدن پلوس می باشد.
خطرات خرابی پلوس
در صورت بروز نشانه ها و علائم خرابی پلوس، چک کردن و تعمیر یا تعویض این قطعه در به حداقل رساندن ضرر ها و پیشگیری از خطرات بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
شکستن و از بین رفتن محفظه مخصوص ساچمه و قفل شدن محورها و چرخ ها، قفل شدن فرمان ماشین، خرابی و معیوب گشتن گیربکس و چپ کردن و واژگونی در جاده، از جمله حوادث بسیار خطرناک خرابی این قطعه به شمار می رود.
نکته: در صورت مشاهده علائم خرابی پلوس باید سریعا نسبت به رفع کردن مشکل ایجاد شده اقدام نمایید. چرا که این کار اقدام بموقع موجب جلوگیری از آسیب دیدن قطعات دیگر خودرو و مانع از به وجود آمدن حوادث و تصادفات جدی و ناراحت کننده برای راننده و سرنشینان می شود.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت